Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?„Gotujesz w mikrofalówce? To dobra metoda na raka- to pocałunek śmierci.” – Takie oto słowa pojawiły się w Journal of Natural Science (1998r) na pierwszej stronie raportu dr Hans U. Hertel jaki opracował we współpracy z dr Bernard H. Blanc w Szwajcarii.  Ci dwaj badacze prowadzili w latach 90-tych badania nad szkodliwością jedzenia przygotowywanego w kuchenkach mikrofalowych. Nie przypuszczali, że za 20 lat świat ogarnie tak wielka fala telefonów komórkowych i kuchenek bazujących na technologii mikrofal.Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?

 

Wszechświat opiera się na oddziaływaniach elektomagnetycznych.

Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?Naturalne pola elektromagnetyczne mają udział w czasie poczęcia życia, towarzyszą nam aż do śmierci, a nawet w procesie rozkładu. Według medycyny chińskiej określa się je mianem Yang i Yin, pierwiastek męski i żeński, ciepło i zimno. Kiedy występuje harmonia współdziałania obu tych sił, wtedy trwa życie – zdrowe życie.

Są to niezwykle wrażliwe transfery energii, na której opierają się procesy naprawy i degradacji w naturze.  Mówimy w szczególności o przekazywaniu informacji w naszym organizmie, a dokładniej precyzując komunikacji międzykomórkowej, niezbędnej dla zachowania równowagi.Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?

Setki bilionów komórek ciała ludzkiego komunikują się ze sobą elektromametycznie za pomocą niskich częstotliwości. W ten sposób informacje są przenoszone, co następnie prowadzi do reakcji biochemicznych w komórkach.

Jeśli ciało jest stale wystawiane na sztuczne promieniowanie elektromagnetyczne, komunikacja komórkowa może być poważnie osłabiona lub nawet przerwana. To prowadzi do zaburzenia przemiany materii, a w konsekwencji do choroby.

 

Chaos elektromagnetyczny.

Wyobraź sobie chaos, który powstaje, gdy w dużym mieście dochodzi do awarii sieci elektrycznej. W przerwach komunikacji elektromagnetycznej komórek ciała powstaje podobny bałagan. Procesy biochemiczne są zaburzone, ich praca ulega pogorszeniu, błony komórkowe twardnieją, komórki nie otrzymują dożywienia i nie mogą swobodnie usuwać własnych odpadów przemiany materii. Powstaje chaos na skalę całych organów lub nawet całego ciała.

Zdanie sobie sprawy z tego jak bardzo sztuczne oddziaływanie mikrofalowe nakłada się na nasze naturalne i powoduje rozregulowanie uporządkowanych procesów ciała, pomoże Ci przemyśleć swoje zwyczaje. W przypadku wielu osób mikrofale prowadzą do łańcuchowej reakcji zakłóceń procesów fizjologicznych.

 

Degeneracja na poziomie molekularnym.

Od dziesięcioleci wiadomo, że żywność przygotowana w kuchenkach mikrofalowych jest szkodliwa dla zdrowia. Przy regularnym stosowaniu jest pośrednio odpowiedzialna za wiele chorób. Wszystkim wiadomo, że nadwagę powoduje przejadanie się, kiepska dieta, mało ruchu. Jednak dodatkowym czynnikiem jest proces przygotowania posiłków.

W wypadku jedzenia przygotowanego w mikrofalówce dochodzi do depolaryzacji i zniszczenia struktur cząsteczkowych na skutek promieniowania mikrofalowego wysokiej częstotliwości. W takim procesie podgrzewania powstają chaotyczne formacje molekularne w niczym nie przypominające występujących w naturze. Takie jedzenie staje się toksyczne ponieważ organizm ich nie rozpoznaje.

Otyłość jest związana z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów, białek i tłuszczy, ale liczy się również jakość tych składników. Jak możesz liczyć na odpowiednią jakość posiłku jeśli poddajesz go takim frankensztainowskim metodom obróbki?

 

Tkanka tłuszczowa buforem toksyn.

Narządy detoksykacji takie jak wątroba, nerki, jelita lub skóra często mają trudności z ciągłym napływem produktów przemiany materii, kwasów i toksyn środowiskowych. To z kolei zwiększa potrzebę kumulowania tych toksyn w tkance w nadziei, że kiedyś nastąpi dobra pora na ich utylizację.Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?

Ponieważ nasze ciała są bardzo inteligentne, zawsze szukają najlepszego rozwiązania dla całego organizmu. Toksyny i odpady w głównych tkankach i narządach takich jak w wątroba, mięśnie i gruczoły, tkanka nerwowa lub skóra, będą ograniczały ich funkcje, a tym samym powodować dolegliwości. Więc nasz organizm ma inną przechowalnię – tkankę tłuszczową.

Tłuszcz znajdujący się w różnych miejscach w organizmie jest szczególną formą tkanki łącznej. W pewnym stopniu jest wyłączona, z aktywnych funkcji i obowiązków. Komórki tłuszczowe służą głównie jako magazyn. W związku z tym, może ona silnie pęcznieć w dowolnym momencie. Lecz jest także zdolna do uwolnienia zapasów w razie potrzeby. Tak tkanka tłuszczowa może występować w różnej ilości w zależności. Od 10% u szczupłych ludzi do ponad 50% masy ciała u otyłych.

Tkanka tłuszczowa jest zatem najbardziej odpowiednim miejscem do tymczasowego przechowywania toksyn i produktów przemiany materii. Z jednej strony toksyny wpływają niekorzystnie na ważne funkcje organizmu, z drugiej strony mogą być one transportowane na szybko do tkanki tłuszczowej bez zagrożenia dla reszty ciała.

Odkładanie się toksyn w tkance tłuszczowej i zatrzymanie wody są formą ochrony organizmu przed ogólnoustrojowym zatruciem. Jeśli masz objawy tych mechanizmów pomyśl o swoich nawykach.

 

Problemy z odpornością.

Urządzenia mikrofalowe produkowane do użytku domowego zostały wprowadzone przez amerykański koncern Raytheon Company w 1952 roku. Jednak te „cudowne skrzynki” były znane już wcześniej. Używano ich już w czasie II wojny światowej. Pierwsza została opracowana na Uniwersytecie Humboldta w Berlinie.

Przeczytaj koniecznie mój pierwszy wpis o mikrofalówkach, który okazał się Nr 1 tego bloga i przysłowiowym kijem w mrowisko:

Jedzenie z mikrofalówki – powolna śmierć na własne życzenie.

W Stanach Zjednoczonych P. Czerski i WM Leach 1973 potwierdzili rosyjskie wyniki badań, a nawet dowody w badaniach na zwierzętach, że mikrofale wywołują raka piersi. Zatem pod koniec lat 80-tych wiedziała to sama Amerykańska Agencja Ochrony Radiologicznej NCRP . U dzieci kobiet ciężarnych, które korzystają z kuchenek mikrofalowych, zwiększa się częstości występowania wad rozwojowych.

Na przykład, stan zapalny zależy od parametrów cholesterolu HDL  we krwi i leukocytów (krwinek białych), które znacząco wzrastają po podaniu pojedynczej dawki żywności z mikrofalówki. Miało to miejsce nawet po napromieniowaniu warzyw, o których wiadomo, że praktycznie nie zawierają cholesterolu.

Poziom hemoglobiny w czerwonych krwinkach zmniejszyła się znacznie po zjedzeniu jednego dania z mikrofalówki. Występuje zagęszczenie krwi ze względu na wzrost wartości hematokrytu (ilość krwinek w ogólnej objętości krwi). Obserwuje się wzrost komórek nowotworowych w surowicy krwi  i usterki w układzie limfatycznym.

Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?

Powyższy wykres ukazuje procentowy wzrost poziomu leukocytów w organizmie: przed podaniem posiłku, 15 minut po jego podaniu i 120 minut po podaniu. Niebieska linia odpowiada za posiłek ugotowany metodą tradycyjną, zielona za jedzenie surowe, a czerwona za jedzenie z mikrofalówki. Jedzenie z mikrofalówki poważnie obciąża układ odpornościowy stresując go. 

 

Uszkodzenia błony komórkowej i kanałów jonowych.

Wpływ jaki mają mikrofale na organizmy żywe przedstawiają również badania  Dr. George Carlo. Ma niesamowite Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?spostrzeżenia dotyczące ich wpływu na błonę komórkową -skórę naszych komórek.

Dr Carlo był w stanie wykazać, że pewne receptory na powierzchni komórek przez działanie mikrofal mogą przejść w rezonans i tym samym niebezpieczną reakcją łańcuchową są wprawione w ruch. Błona komórkowa kurczy się co zwęża kanały jonowe, które służą jako „tunele dostaw”.

Zdolność komórki do zaopatrywania się przez te kanały w składniki odżywcze i wyrzucanie produktów przemiany jest znacznie ograniczona. Oznacza to, że  energia komórkowa spada, a ilość innych wolnych rodników, które są tworzone w komórce rośnie, obniżając oddychanie komórkowe.

Jak już wspomniałem wcześniej, takie „podduszanie” większej grupy komórek prowadzi do zwyrodnień, zmian nowotworowych i znacznego obniżenia wydajności organów.

Dr. RER. nat. Ulrich Warnke University of Saarland również ma świadomość wpływu mikrofal na organizm. Zauważył, że promieniowanie mikrofalowe zmienia kierunek wirowania elektronów w komórkach. Dlatego gotowanie w kuchenkach mikrofalowych doprowadza do zmian w strukturze cząsteczkowej.

Powstają wolne rodniki w komórce oraz trwałe uszkodzenia mitochondriów. Te elektrownie naszych komórek mogą się dosłownie udusić.

Otto Heinrich Warburg otrzymał Nagrodę Nobla w dziedzinie fizjologii w 1931 roku, pokazując związek między zaburzeniami oddychania komórkowego, regulacji pH oraz wielu późniejszych chorób. Obecnie badania Warburg’a są przełomowe w patogenezie raka, w leczeniu chorób, takich jak  zaburzenia układu odpornościowego czy AIDS.

Wykonano jeszcze inne badanie za pomocą specjalnego procesu krystalizacji, dzięki której można dojść do jednoznacznych wniosków na temat natury i pochodzenia żywności. Czy były one uprawiane biologicznie, podgrzewane konwencjonalnie czy za pomocą mikrofalówki.

Ta metoda pokazała, że żywność traci na jakości przez ogrzewanie mikrofalami. Mleko gotowane w mikrofalówce okazało się tak „zdenaturyzowane”, że stanowczo nie nadawało się do konsumpcji.

Dlaczego jedzenie z mikrofalówki obniża odporność i sprzyja nowotworom?Stosując metodę fotografii Kirlianowskiej również wykryto znaczące działanie promieniowania mikrofalowego. Ta metoda umożliwia  uchwycenie energii elektrycznej, która przepływa wokół i przez badany obiektu.

Stosując technikę Kirlianowskiej  Christopher Wodtke, prezes Kirlianowska Networks, Fort Wayne, Indiana, badał jak mikrofale wpływają na rośliny z upraw ekologicznych. Badania wykazały, że życiodajna energia i uzdrawiająca siła żywności są zniszczone, gdy są one lekko blanszowane w kuchence mikrofalowej. Nawet jeśli odbywa się to przy niskich temperaturach i tylko przez kilka sekund.

Jaki jest wpływ mikrofali podczas obróbki mięsa. Przebadano krew człowieka konsumującego takie mięsko techniką Kirlianowskiej. Próbki krwi pobrane przed spożyciem mikrofalowanego mięsa wykazały zdecydowanie większą wartość energetyczną niż próbki krwi 1h po spożyciu mięsa.

 

Wnioski

Czy rzeczywiście nie możesz obyć się bez kuchenki mikrofalowej? Czy wygoda jest tak ważna, że stawia się ją przed zdrowiem? Jeden posiłek z mikrofalówki nikogo nie zabija na miejscu, ale długotrwałe jej używanie może wyprowadzić twoje zdrowie w pole.

Udostępnij ten artykuł swoim znajomym i rodzinie.

 

Przeczytaj też:

Co kuchenka mikrofalowa robi z mlekiem? Nie pij tego!

30 powodów żeby przestać pić kawę.

Obniżanie poziomu cholesterolu – droga do chorób fizycznych i psychicznych.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 komentarze


  1. // Odpowiedz

    nigdy nie gotowalam, czasem zdarza mi się odgrzewać


  2. // Odpowiedz

    Ehh odgrzewanie w mikro też jest słabe. Nie smakuje tak jak odgrzewane na patelni. A mój facet często gotuje np. mleko w mikro i robi kakało 🙁


  3. // Odpowiedz

    Niestety mi tez zdarza sie cos podgrzac, szczegolnie mleko gdy chce zrobic kakao albo czekolade. Natomiast gotowania w mikrofalowce nie wyobrazam sobie bo smak potrawy jest inny-gorszy. Obiecalam sobie, ze gdy moja obecna mikrofalowka sie smak to nie kupię juz nowej! Bardzo ciekawy artykuł-mnostwo cennych informacji:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.