Mikrofalówka – zakwaszenie organizmu -fala wolnych rodników.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Zakwaszenie.

Wszelkie składniki i substancje, które dostarczamy naszemu ciału (żywność, płyny, leki, toksyny, hormony, itd.) są rozkładane przez procesy metaboliczne w wątrobie na mniejsze frakcje. Rozprowadzane, ewentualnie przechowywane w postaci nowo powstałych substancjach takich jak aminokwasy, kwasy tłuszczowe, cukry, witaminy Mikrofalówka - zakwaszenie organizmu -fala wolnych rodników.i minerały. Wszystkie one mogą być wykorzystywane przez komórki organizmu do wewnętrznych procesów metabolicznych. 

Mogą to być procesy naprawcze, odżywcze, detoksykacja, budowa, ochrona. Takie procesy zachodzą wtedy kiedy ciało dysponuje tymi odpowiednimi materiałami w połączeniu ze sprawną komunikacją międzykomórkową i komórkowo – mózgową. Nie jest tajemnicą, że z dekady na dekadę jesteśmy narażeni na coraz większą ilość metali ciężkich, pestycydów, zanieczyszczeń przemysłowych, powietrza, wody. Używając kuchenek mikrofalowych w połączeniu z taką ilością zanieczyszczeń jedzenia, wody i powietrza przyczyniamy się do poważnych niedomagań funkcji wszystkich organów swojego ciała.

Jeśli organizm nie będzie w stanie pozbywać się nadmiaru toksyn, dochodzi do zmiany pH na kwaśne. Obserwuje się też wzrost tkanki tłuszczowej, w której zamykane są toksyny nie mogące opuścić ustroju. Dieta jaką ostatnio raczy się zachodnia cywilizacja jest znacznie bardziej zakwaszająca.

Aby utrzymać zdrowie na dobrym poziomie, nasz organizm powinien otrzymywać zdecydowanie więcej pokarmu zasadotwórczego. Bez tego komórki nie będą mogły pracować należycie, a jak ostatnio się głośno trąbi, przedłużające się zakwaszenie skutkuje rozrostem nowotworów – mówiąc w wielkim skrócie.

Kwasy, które dostają się do komórek mogą wywoływać ich uszkodzenie od wewnątrz i wpływać negatywnie na metabolizm komórkowy.  w konsekwencji będzie powstanie potrzeba większego dostarczenia i wyczerpywania witamin, minerałów i innych wartości odżywczych.

 

Wolne rodniki.

Generowanie wszechobecnych technicznych pól elektromagnetycznych podnosi poziom wolnych rodników w komórkach. Są to wybrakowane cząsteczki lub atomy, którym brakuje jednego lub więcej elektronów. Jeśli jest ich za dużo, będą miały tendencje do łączenia się z innymi stabilnymi atomami i cząsteczkami, odbierały ich brakującego elektronu dla wyrównania braków.Mikrofalówka - zakwaszenie organizmu -fala wolnych rodników.

Stres oksydacyjny można przyrównać obrazowo do procesu rdzewienia. Im większy, tym trudniej o zachowanie stabilizacji procesów detoksykacji i naprawy komórek.

Wolne rodniki w wysokiej liczbie mogą uszkadzać białka endogenne i materiał DNA, co niszczy komórki. Wyjątkowo groźne jest uszkodzenie komórek odpornościowych organizmu, związanych z obroną obcych organizmów i zanieczyszczeń.

Dla człowieka szczególnie ważne są mitochondria komórek, w których wytwarzana jest energia ciała. Proces przetwarzania glukozy w energię polega na spalaniu jej w obecności tlenu. Jeśli dojdzie do blokad i braku dostaw tlenu, komórka zacznie się mutować i będzie zmuszona do beztlenowej fermentacji cukru w mitochondriach. Ten proces wpływa na pracę organów, a potem doprowadza do szeregu zmian tkankowych.

Jedzenie z mikrofalówki, mikrofale sieci komórkowych, toksyczne zanieczyszczenia (szczególnie metale ciężkie) – to znaczące czynniki przyczyniające się do tworzenia wolnych rodników i zakwaszenia ciała, które obciążają organizm. Przyczyniają się do odkładania w narządach toksycznych złogów, co pogłębia problem komunikacji między komórkami i pogłębia upośledzenie ich funkcji. Szczególnie mocno cierpi na tym układ odpornościowy, ponieważ wymaga drożności limfy i przestrzeni komórkowej. Bez tego nie ma sprawnej detoksykacji.

Wynikiem będzie proces zatrzymania wody polegający na izolacji toksycznych materiałów w przestrzeni międzykomórkowej. Wiele osób zachodzi w głowę nie wiedząc dlaczego mają obrzęk twarzy, rąk, ud, barków, odkładaniem się „oponki”, cellulitu. Są to jednak problemy z niesprawnym metabolizmem komórkowym i  nie pozbywaniem się toksycznych odpadów.

Udostępnij ten wpis swoim bliskim i rodzinie.

 

Przeczytaj również:

Picie mleka krowiego nasila osteoporozę i zakwasza organizm.

Jedzenie z mikrofalówki – śmierć na własne życzenie.

95% ludzi posiada kamienie żółciowe – czym to skutkuje?

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 komentarzy


  1. // Odpowiedz

    Ciekawy artykuł. Przyznaję, korzystam czasami z mikrofali, ale staram się jak najrzadziej. Gorzej z telefonem komórkowym, bo to już konieczność. Co do odkwaszania organizmu, koleżanka odchudza się i dużo na ten temat mi mówiła. Poleciła mi suplement diety – Proszek Zasadowy Langsteiner na oczyszczanie i odkwaszanie. Sama go stosuje jako „wspomagacz” przy odchudzaniu. Ciekawe tylko, czy mi to pomoże, czy i ja poczuję się po nim lepiej..


  2. // Odpowiedz

    Dziękuję za cały cykl artykułów o szkodliwości używania kuchenki mikrofalowej. W moim domu nigdy taki sprzęt, ani podobny się nie znajdzie, ale niestety bliskie mi osoby chętnie z tego urządzenia korzystają. Mam nadzieję, że zobaczą problem w całości.


  3. // Odpowiedz

    Bzdura !

    Jakie zakwaszenie ?

    A czemu jest wskazane ażeby jeść wszelkie surówki a zwłaszcza kwaśną kapustę kiszoną ?
    Dla organizmu człowieka jest to na korzyść, człowiek potrzebuje substancji kwaśnych bo z tego jest zbudowany z aminokwasów


  4. // Odpowiedz

    Co do zakwaszenia niewiele orientuje się w tym temacie, ale jeśli chodzi o jedzenie z mikrofalówki to największy syf! Kiedyś bardzo dużo korzystałam z niej bo to oszczędność czasu, pracy i szybko można było coś zjeść. I nie widziałam żadnych efektów ubocznych dopóki nie odstawiłam mikrofali na rzecz zdrowego jedzenia. Czuje się dużo lepiej, schudłam, nie mam problemów z żołądkiem. To cholerstwo powinno usunąć na zawsze!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.